Links

Altijd leuk om wat extra adressen te hebben als je graag fietst. De eerste serie adressen zijn van algemene aard. Daaronder vind je links naar verschillende fietsenmerken. 

Hieronder staat een aantal links, interessant voor een fietser die op zoek is naar een nieuwe fiets. Verder nog wat zoekmachines en andere ‘nuttige’ pagina’s in de categorie ‘fietsen’.

11-steden-fietstochtElf Steden Fietstocht met informatie over deze tocht per fiets. Elk jaar op 2e pinksterdag kun je meedoen (als er nog kaartjes zijn). Er is een limiet op het aantal deelnemers.

 

 

 

 

fietsen-123

Fietsen 123 een andere site met veel fietsroutes (onder andere knooppuntenroutes).

 

 

 

 

fietsersbond-routeplannerDe landelijke Fietsersbond voor de echte fietsliefhebber is een lidmaatschap bij de enige echte Nederlandse Fietsersbond een ‘must’. Voor de prijs hoef je het echt niet te laten (nog geen € 30,00 per jaar). Bij het lidmaatschap ontvang je gratis het ledenblad ‘De Vogelvrije Fietser’. Bij aanmelding is er altijd wel een aardigheidje op fietsgebied waarmee je verrast wordt. De Fietsrouteplanner is een uitstekende site om fietsroutes uit te zetten.

fietsersbond-regio-haarlemFietsersbond Regio Haarlem komt op voor de belangen van de fietsers in de regio Haarlem (gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Velsen en Zandvoort). De afdelingen Bloemendaal en Zandvoort kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Ben je lid van de landelijke Fietsersbond en woon je in de Regio Haarlem dan ontvang je automatisch een paar keer per jaar het magazine dat door deze afdeling wordt uitgegeven.

De Fietsersbond Amsterdam is natuurlijk ook onontbeerlijk voor fietsers die graag fietsen in de regio Amsterdam. Deze afdeling geeft het blad OEK uit. Leden van de landelijke fietsersbond die in Amsterdam wonen, ontvangen het een aantal keren per jaar.

google-logoGoogle.nl door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste zoekmachine van het jaar 2000. Wat moeten we hier nou nog over zeggen? Half Nederland gebruikt deze zoekmachine.

 

Een aantal van onze leden gebruikt tegenwoordig de gratis App Naviki, een super app om mee te navigeren. Tot nu toe leidt Naviki ons precies daarheen waar wij willen. Je kunt een route uitzetten op je computer, tablet, iPad, iMac of direct in de app zelf. Tegen geringe meerkosten kun je voor verschillende soorten wegen kiezen, aanwijzingen krijgen voor restaurants op je route, campings, hotels, en nog wat handige zaken als fietsdiensten, nooddiensten, winkels, instellingen, etc. Je ziet hoe lang de door jou uitgezette tocht is, krijgt de hoogteverschillen te zien, etc. Wil je ermee in het buitenland fietsen en je routes ook off-line beschikbaar hebben, dan kun je daarvoor apart kaarten kopen tegen heel redelijke prijzen

fiets-infographicNederland Fietsland op Beslist.nl met Fiets Infographic (gemaakt in samenwerking met de Fietsersbond). Snelle informatie met betrekking to tde laatste trends op het gebied van fietsen en e-bikes, overzicht van de druktse fietspaden van Nederland en leuke feiten over fietsen in Nederland.

 

anwb-pechhulp-voor-de-fietsPechhulp voor de fiets bij de ANWB: Fietsers met pech kunnen via de service 24 uur per dag hulp krijgen om de weg weer snel te vervolgen.

 

 

 

startpagina-fietsenStartpagina voor fietsroutes voor wie nog meer fietsroutes in binne- en buiteland wil bekijken is dit een buitenkansje. De moeite waard als je buiten Nederland wilt fietsen.

fietsplatform-logo

Stichting landelijk fietsplatform, een organisatie die zich inspant voor het recreatieve fietsen in Nederland met fietsroutes, etc.

 

 

 

fietstasjeOp zoek naar een goede fietstas of fietstassenset? Op deze site vind je een overzicht van het assortiment van alle aangesloten webwinkels! Je vindt er niet alleen een vergelijking op prijs, maar ook op kleur, maat, materiaal, webwinkel, levertijd, merk etc.

 

 

Wil je iets meer weten over handige fietsapps? Hier vind je een handige link naar een blog over fietsapps. Hij is lang niet volledig hoor!

 

vrienden-op-de-fietsVrienden op de Fiets: Wil je met de fiets een meerdaagse tocht maken? Kijk hier naar overnachtingsadressen bij geestgenoten (voor een fietsvriendelijk prijsje overnachten bij medefietsers).

 

 

 

zomerjazzfietstour-2010Zomer Jazz Fiets Tochten fietsen door Groningse dorpjes en genieten van jazzmuziek – elk jaar eind augustus of begin september is het er feest.

 

Nog een aardige site van VodafoneVodafone met een aantal pagina’s speciaal voor fietsers. Deze pagina’s Handige sites met links naar externe fietssites

Nog meer nuttige / leuke sites. Handig als je op zoek bent naar een nieuwe fiets. Vergeet dan niet ook op de site van de Fietsersbond te kijken. Daar worden regelmatig geteste fietsen beschreven.

batavus-fietsenBatavus fietsen een oerdegelijk Hollands fietsmerk.

 

gazelleGazelle fietsen nog zo’n degelijke Hollander, een echte fiets voor minstens een van onze leden.

 

 

giantGiant fietsen ook een populair merk bij onze fietsclubleden.

 

 

kalkhoff-fietsenKalkhoff e-bikes Een fantastische fiets waar Mieke ondertussen al heel wat kilometers op weggefiets heeft, vooral in het buitenland. De Alpen kan ze nu weer over.

koga-miyataKoga Myata een Japanse fiets ook al gewild bij de Zoza-fietsclubleden (ook elektrisch!). André en Anna fietsen er graag op.

 

 

 

meridaMerida, nog niet zo heel bekende fiets in NL. René is er superfan van en fiets er heerlijk mee in de bergen.

 

sparta-fietsenSparta (met een handige fietskiezer voor elektrische fietsen). Nederlands fabrikaat, wat willen we nog meer?

 

 

Vattenfall – energieverbruik E-Bikes  Voor geïnteresseerden die in de toekomst graag een elektrische fiets willen aanschaffen (of er misschien al een hebben), kunnen op deze pagina van Vattenfall onder andere lezen over de volgende onderwerpen: de wijze waarop je de levensduur van een fietsaccu kunt verlengen. wat de invloed is van het type batterij op de actieradius ervan, de voor- en nadelen van de verschillende typen motorsystemen.

zoza-fietsje