Album 2021 Zoza-Fietsclub

Ook dit jaar heeft de coronacrisis ook onze fietsgroep in de greep gehouden. We konden in het begin van het nieuwe fietsseizoen helaas niet wandelen of fietsen. In april zijn we weer begonnen met gezamenlijke fietstochten. Juliette is ondertussen zo’n beetje onze huisfotograaf geworden. Dank daarvoor.

Fietstochten

De uitgezette fietstochten zijn te vinden bij het het tabblad: programma 2021.
De verslagen bij het tabblad: Verslagen 2021

11-12-2021 Zoza wandeling in Delft, circa 17 km door Delft, Delftse Hout en Bieslandse Bos

Kastelentocht

23-10-2021 De kastelenfietstocht in Zutphen en omgeving in de herhaling. Nu met André, Juliette en René

Fietstocht Monique en Juliette 25-08-2021

Toen de tocht op 25-09-2021 in Zutphen werd geannuleerd wegens een te gering aantal deelnemers (3), besloten Juliette en Monique om toch te gaan fietsen. Wel iets dichterbij, vanaf station Gouda. Hieronder een kort verslag, met de foto’s:

De fietstocht ging vanaf Gouda door de Krimpenerwaard, eerst langs Haastrecht, de Vlist, de Lek. Na een doorsteek langs de Hollandsche IJssel. Na Ouderkerk aan de IJssel zijn we via een vrij gelegen tiendweg terug naar Gouda gereden. Prachtig polderlandschap, veel water, koeien en mooie boerderijen. Ook kwamen we een prijswinnende boerenkaasboerderij tegen, waar we gretig hebben ingekocht. Peren waren ook te koop onderweg, maar wat moet je met 2,5 kg!

Bewolkt begin, zonnig einde

De dag begon bewolkt. Gaandeweg werd het steeds zonniger. We hebben in Lekkerkerk geluncht, ongezellige plek helaas, maar wel een heel goede viskar waar we kibbeling en lekkerbek hebben gegeten. In Lekkerkerk besloten we om met de pont een kort uitstapje te maken naar Kinderdijk. Daar was Juliette nog niet eerder geweest. In Gouda hebben we de dag afgesloten met een bakkie op een terras bij het station. Tja, het centrum was beredruk met de kermis.

Mooie tocht, zeker de moeite waard om nog eens te doen!

Rondje Woerden

Op 12-09-2021 heeft Heike een fietsrondje uitgezet. Bij deze tocht was een bijzondere mystery guest aanwezig. Wat leuk! Onze Frank (even?) terug van weggeweest.

Fietstocht Castricum
Op 28 augustus 2021 heeft Annelies een rondje Castricum voorbereid en gereden. Dikke wind (veel tegen uiteraard), maar het was de moeite waard. Het verslag is te vinden op het tabblad Verslagen 2021.

Beverwijk fietstocht

Een tocht met 2 man, vrouw eigenlijk. Juliette en Annelies hebben een rondje Beverwijk gefietst op 17 juli 2021.

Fietstocht: rondje Amsterdam
Margreet nam ons op 4 juli mee voor een mooe fietstocht vanaf Amsterdam Amstel. De route vind je op Kalender 2021. We waren het erover eens dat het een mooi uitgestippelde tocht was. Jammer dat Margreet op het eind van de rit werd gesneden door een fietser die ‘even’ niet goed oplette. Margreet belandde op de grond en hield er een aantal blauwe plekken over. Gelukkig voor haar liep het goed af.


Rondje Ede

Op 19-06-2021 nam Eric ons mee vanaf het NS station Ede voor een fietstocht van 61 km. Had hij ook voor het mooie weer gezorgd? Met zijn achten hebben we genoten van een prachtige tocht, meestal in heuvelachtig en bosrijk gebied. We hebben weinig auto’s gezien. Helaas is dat ook in dit deel van het land niet helemaal te vermijden, maar zo autoluw fietsen, is overheerlijk. En het weer? Laat dat maar aan Eric over. Hij had er, terecht, alle vertrouwen in. -:)


Fietstocht in de buurt van Amsterdam

Op 23-05-2021 organiseerde Monique een gezellige fietstocht in de buurt van Amsterdam. Hier hebben we weer kunnen zien hoe mooi het ook in de randstad kan zijn.


Aftrap vangnet seizoen: fietstocht Breukelen
Onze eerste fietstocht is georganiseerd door Eric. We startten in Breukelen en hebben heerlijk kunnen fietsen. Fijn dat we eindelijk weer eens met een aantal van onze Zoza fietsclub aan het toeren konden.
Tja, door corona  konden we nog een restaurants aandoen voor een welverdiende lunch, maar met een pakje ‘eten van huis’, kun je ook lekker happen tussen de middag.