Album 2024

Zoals elk jaar is het weer een feestje om samen te kunnen fietsen met een groep mensen waarvan we het merendeel al heel wat jaren, sommigen zelfs al 30 jaar) kennen.

Op deze pagina komen de foto’s en eventuele verslagen van onze wederwaardigheden in 2024 te staan.

2024-05-20 Zoza Spaarnwoude

Verslag van deze tocht:
Hoewel het er naar uit zag dat we een paar keer een regenbui op onze hoofden zouden krijgen, viel het allemaal heel erg mee. Zelfs de zon kwam er af en toe even bij. Tja, kozen we voor de eerste keer 2e pinksterdag als datum (een maandag uiteraard), hadden we toch beter de 1e pinksterdag kunnen kiezen… toen zon volop en heerlijk warm. Maar ja, gezien de te verwachten drukte en het feit dat er meerdere mensen niet mee zouden kunnen, hebben we tijdens het maken van het jaarrooster gekozen voor deze voor deze maandag gekozen. De opkomst viel toch ietwat tegen. Waar blijft onze Amsterdamse fietsers? Te druk, een nieuw hondje, andere plannen, etc. Wie weet, zijn ze volgende keer weer in groten getale aanwezig. Met 7 personen gingen we op stap vanuit station Spaarnwoude. Anna fietste na lange tijd tobben met knieën etc., mee. Heel fijn. Ook de man van Ronnie was onverwachts van de partij. Lang zou dat niet duren, want Ronnie en man Ruud verlieten ons alweer spoedig. De vorige dag was kennelijk nogal heftig geweest, vliegeren op het strand met de kleinkinderen is toch zwaarder dan verwacht. Na het uitzwaaien, gingen we verder op pad. Het was als vanouds even zoeken waar we het eerste knooppunt zouden tegenkomen. Daarna liep het gesmeerd. Lunchen was wat moeizaam op zo’n dag. Veel eetgelegenheden waren gesloten vanwege deze feestdag, maar … we vonden rond 13 uur een prima tentje waar we heerlijk in de zon hebben gegeten. De fietstocht zelf was heerlijk, veel natuur, weinig auto’s onderweg.. De 50 km die Annelies had voorspeld, werden er voor de meesten onder ons toch ruim 60. We konden bijna allemaal fietsend naar de verzamelplaats, vandaar. Anna had er duidelijk ook weer zin in. Hopelijk fietst ze de volgende keren ook wee rmee. Net voor de bui waren we allemaal binnen. Dat was maar goed ook, want het kwam met bakken uit de hemel. Oftewel, een geslaagde tocht. De foto’s hieronder laten daar  ook iets van zien, veel dreigende wolken, jasjes, truien aan en genieten. .

2024-04-07 Zoza Bollenroute

Verslag tocht 07-04-2024 Bollenstreek onder leiding van Ronnie

Na even zoeken aan de start in Haarlem (ik stond bij de hoofd uitgang, Monique en Juliette bij de zog. Kruisbrug ( ik had er nog nooit van gehoord, terwijl ik er met enige regelmaat overheen rijd)). Reden we met zijn drieën door o.a. de Hout, naar station Heemstede, waar Annelies, Mieke en René in het zonnetje zaten te wachten.
Vandaar dus naar de bollenvelden. Heel mooi weer en de eerste helft een straffe wind tegen. Ik mocht op kop rijden en dat ging prima. Op de terugweg (met heerlijk wind mee) heb ik dat wel wat moeten bezuren.
We hebben behoorlijk veel velden in bloei zien staan, ook met tulpen. Eerste stuk tot circa Vogelenzang was het behoorlijk druk. Daarna veel minder. Ik vind vooral het stuk langs de Leidschevaart heerlijk fietsen (en ook varen).
In Noordwijkerhout was het even zoeken naar een lunchgelegenheid, want de eerste op mijn lijstje bleek een wok restaurant en de tweede conferentiecentrum De Leeuwenhorst. (Wie van ons kent dat niet uit zijn werkzame leven?). Gelukkig bracht Annelies uitkomst door met ons van de route af te fietsen. Vervolgens heerlijk met wind in de rug door de duinen terug gefietst. Ik meen, dat ik niet de enige was, die goed moe thuis kwam. Maar ik hield er na de douche een heerlijk gevoel aan over.

2024-03-15 Openingsvergadering

2024-02-10 Kranenburg Bergen Diana Schrerer

2024-01-20 Zoza Voorlinden Anselm Kiefer

2024-01-13 Zoza Driebergen-Zeist